Hybride warmtepomp installeren

Warmtepomp installateur nodig?

Je overweegt een warmtepomp te laten installeren maar waar moet je beginnen? Nou dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij van Your Smart Home zijn warmtepomp specialisten van Brabant. Daarnaast ook exclusief leverancier van o.a. Domusa warmtepompen. Hierdoor kunnen wij een koppeling maken met elke cv-ketel, van welk merk dan ook. Eindeloze mogelijkheden dus.

Hybride of all-electric?

Een hybride warmtepomp laten installeren

Een hybride warmtepomp of een all-electric warmtepomp laten installeren? Een vraag die we vaak krijgen. Wat is dan het verschil? 

Wat is een hybride warmtepomp?

In combinatie met uw cv-ketel zorgt de hybride warmtepomp voor het grootste deel van de verwarming van uw woning. De hybride warmtepomp werkt op stroom en hoeft dus niet aangesloten te worden op gas. Voor het bereiden van warm tapwater zal de cv-ketel blijven zorgen. In extreme gevallen zal de cv-ketel bijspringen om een comfortabele temperatuur te behouden van de woning. Een hybride warmtepomp met buitenunit lijkt op een airco. De hybride warmtepompen die wij leveren zijn monoblok-warmtepompen. Er is binnen dus geen extra ruimte nodig voor een binnen unit.

Een hybride warmtepomp is de voordeligste keuze wat betreft warmtepomp transitie. Dit komt onder andere omdat er geen boilervat nodig is voor het warm tapwater, er geen grote verbouwing plaats hoeft te vinden en minder kilowatt nodig zijn om te verduurzamen. De besparing op gas kan oplopen tot 80%. Dit ligt wel erg aan het type woning en het juist gebruik van de hybride warmtepomp. Dit kan dus erg verschillen.

Zoals met alle warmtepompen is bij hybride ook isolatie belangrijk. Denk hier dus eerst aan mocht u uw huis willen verduurzamen.

Wij werken met zowel hybride als all-electric warmtepompen.
Daarnaast hebben we ons portfolio nauwkeurig samengesteld om in elke situatie het juiste product te kunnen adviseren. Denk hierbij aan een situatie met alleen een buiten unit, of juist alleen een binnen unit.

Voordelen van een hybride warmtepomp

 • Minder duur om te installeren
 • Geen aparte boiler nodig
 • Te koppelen met bestaande cv-ketel
 • Geen aanpassingen nodig aan radiatoren en leidingen

Hybride warmtepomp installatie

Warmtepomp laten installeren: Waar moet je op letten?

Lang nagedacht en je hebt de beslissing genomen. Je wilt een warmtepomp laten installeren. Maar nu, waar moet je allemaal aan denken?

Welk type warmtepomp past bij mij?

Warmtepompen heb je in verschillende uitstralingen. De ene heeft andere voordelen ten opzichte van de ander, maar het doel blijft hetzelfde, namelijk om je woning op een duurzame manier te verwarmen.
Zie je het bijvoorbeeld niet zitten om buiten een unit te laten plaatsen, of is hier geen ruimte voor, dan zou de keuze voor een binnenunit prima passen. Hier is de Vincent Warmtepomp een perfect voorbeeld van.

Wanneer je juist buiten de ruimte wilt benutten voor je installatie dan hebben we hier verschillende warmtepompen voor. De keuze hierin is wat groter omdat dit de meest voorkomende variant is. 

Het geluid van een warmtepomp

Niemand heeft zin in de rijdende rechter aan de deur. Een warmtepomp maakt nu eenmaal geluid. En het kan zijn dat buren daar last van hebben. Hoe voorkom je nu dat het geluid van jouw warmtepomp irritant gevonden gaat worden?

Hier hebben wij dé oplossing voor. Wij werken met de hybride warmtepomp Vincent. Deze warmtepomp heeft geen buitenunit. Hierdoor heb je buiten jouw woning of kantoor geen geluid en dus mogelijk overlast van de warmtepomp.

Voor een buitenunit gelden wettelijke normen. Deze normen gaan over de hoeveelheid geluid op de erfgrens. De hoeveelheid geluid mag maximaal 40 decibel zijn in de nacht en overdag mag dit 45 decibel (het geluid van een gemiddelde vaatwasser) zijn.
Met ons assortiment aan warmtepompen hebben we altijd een passende variant voor jouw woning. Voor de extreem kritische locaties hebben we zelfs de stilste warmtepomp op de markt.

Isolatie van je woning

Hoe goed moet je woning geïsoleerd zijn voordat je een warmtepomp kan plaatsen? Isolatie en warmtepomp gaan hand in hand. Als richtlijn houden we aan dat je voor een hybride warmtepomp energielabel C nodig hebt. Je huis bevat dan al spouw-, vloer- en dakisolatie. Daarnaast ook HR++ glas.

Als je kijkt naar een all-electric warmtepomp dan heb je minimaal energielabel B nodig. Daarom is voor wat oudere woningen een hybride oplossing een stuk toegankelijker.

Heb je nu geen energielabel C dan kun je de volgende norm aanhouden. Als jouw radiatoren je huis niet warm krijgen bij een watertemperatuur onder de 55 graden dan is er betere isolatie nodig. Krijg je dus met je huidige isolatie je woning wel warm met een aanvoertemperatuur van 55 graden, dan is een warmtepomp zeker een optie.

Mocht je huis nu niet voldoende geïsoleerd zijn voor het plaatsen van een hybride warmtepomp, dan kunnen wij alsnog helpen. Met het waterzijdig inregelen van een bestaande CV-installatie, het installeren van een slimme thermostaat en het gebruik van Smart Home elementen. Hiermee kunnen we alsnog zorgen dat je een stuk minder gas gaat gebruiken.

 

Hybride warmtepomp installatie verloop

Hybride warmtepomp installatie

Hoe verloopt de installatie van een warmtepomp?

Voordat er gestart wordt met de installatie van een warmtepomp doen we altijd een inventarisatie op locatie. Hoe is de bestaande situatie en wat is wenselijk. Zo wordt er niets over het hoofd gezien. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn dat er een extra groep geplaatst moet worden in de meterkast.

Of er zijn speciale voorzieningen nodig om de warmtepomp op zijn plek te zetten.

Na het plaatsen en het koppelen van alle leidingen, volgt het inregelen van de hybride warmtepomp. Als dat gedaan is kan het besparen gaan beginnen!

Hybride warmtepomp en de kosten

Wat kost de installatie van een warmtepomp?

Een warmtepomp zorgt voor besparing op je energiekosten. Hiervoor moet wel eerst een investering worden gedaan. Het is natuurlijk niet onbelangrijk wat die investering moet zijn.

De exacte kosten hiervan zijn per locatie verschillend, omdat dit van veel factoren afhankelijk is.
Daarom maken we altijd een offerte op maat, zodat u weet waar u aan toe bent.

Hybride warmtepomp - Wat kost het?

Domusa Dual Clima HT

Installateur van de Domusa warmtepomp

Domusa is dé warmtepomp ontwikkeld voor de bestaande bouw. Deze warmtepomp biedt alle voordelen van een moderne warmtepomp, en is nog betaalbaar ook!

De Domusa heeft een classificatie van A+++, en heeft een capaciteit van 6, 9, 12 of 16kw! Echt een krachtpatser dus.
Omdat hij te combineren is met elke bestaande CV ketel is hij uiterst goed inzetbaar. De beschikbaarheid op deze warmtepomp is zo goed, dat wij de installatie binnen 6 weken garanderen vanaf het moment dat u akkoord gaat.

Voordelen van de Domusa Hybride warmtepomp

 • Hoge temperatuur tot 75 graden mogelijk
 • Installatie binnen 6 weken na akkoord
 • Directe kostenbesparing
 • Eenvoudig te installeren en te onderhouden
 • Te koppelingen met elke bestaande cv-ketel
 • Classificatie A+++
 • R290 (propaan) milieuvriendelijk koudemiddel

Gasbesparing tot wel 80% met Domusa

Doordat de hybride warmtepomp van Domusa te koppelen is met elke cv-ketel realiseren we direct een gasbesparing tot wel 80% op de woonverwarming. Niet slecht met die stijgende gasprijzen. Dit heeft dus direct impact op jouw gasrekening. Benieuwd hoeveel jij kunt besparen? Vraag dan bij ons een berekening aan om het rendement van jouw woning te weten te komen.

Alleen de beste oplossingen

Oneindig veel mogelijkheden dankzij onze premium partners

Referenties

Wat zeggen onze klanten?