Your Smart Home

Hoe duurzaam is jouw huis?

De Warmtepomp installateur van Brabant

80% gas besparen of helemaal van het gas af? Wij regelen het

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is een duurzame oplossing voor het verwarmen van je woning. Tapwater kan ook worden verwarmd door een warmtepomp of warmtepompboiler.
De warmtepomp werkt op elektriciteit, er is dus geen gas nodig voor het gebruik van een warmtepomp. Een warmtepomp is erg energie efficiënt. Dit maakt hem een goed alternatief voor uw huidige CV ketel.
Maar waar haalt de warmtepomp zijn warmte nu vandaan?
Bijna iedereen heeft al een warmtepomp in huis, namelijk de koelkast. Deze pompt warmte uit de koelkast naar buiten. Een warmtepomp doet het andersom. Deze haalt warmte uit de buitenlucht en pomp het naar binnen.
De warmtepomp maakt gebruik van 2 natuurkundige principes namelijk verdampen en condenseren. Bij het verdampen van de vloeistof neemt de warmtepomp warmte op. Die warmte geeft hij weer af bij het condenseren van de vloeistof. Deze warmte wordt door een warmtewisselaar doorgeven aan bijvoorbeeld het water in de CV of aan het tapwater in een boiler.

De efficiëntie van dit systeem zorgt ervoor dat er hoge rendementen kunnen worden gehaald. Dit rendement wordt uitgedrukt in COP (coëfficiënt of performance). Een COP van 400% kan zeker worden behaald.

Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp?

Bij het kiezen voor een warmtepomp is isolatie van uw woning van groot belang. Is er weinig tot geen isolatie dan kunt u beter geen warmtepomp kiezen. Als u uw woning al warm krijgt (wat niet eens zeker is) dan wegen de stroomkosten niet op tegen de gas besparing. Niet doen dus.
Is uw woning matig geïsoleerd dan kunt u beter kiezen voor een hybride warmtepomp. Deze zal het grootste deel van het jaar uw woning verwarmen en alleen in extreme gevallen springt de cv-ketel bij.
Is uw woning zeer goed geïsoleerd dan kunt u denken aan een All-Electric oplossing. Dan verwarmt u uw woning met de warmtepomp en maakt u ook warm tapwater met de warmtepomp. De warmtepomp zal dus een groter vermogen moeten hebben dan bijvoorbeeld een hybride warmtepomp.

Richtlijnen die u globaal aan kan houden.

 

Bouwjaar                 isolatie

 

Vóór 1975               Slechte isolatie. De woning is te slecht geïsoleerd. Verbeter eerst uw isolatie. Ook voor een hybride warmtepomp.

 

Tussen 1975           Minimale isolatie. Hier kunt u pas denken aan een hybride warmtepomp na verbeteren van isolatie.
en 1992

Tussen 1992           Matige isolatie. Hybride kan toegepast worden. All-Electric kan, maar met verbetering van isolatie.
En 2000

 

Na 2000                   Mits de woning aan alle goede voorwaarden voldoet kunt u kiezen uit hybride of All-Electric.

We benadrukken dat dit erg globaal is. Mocht u kiezen voor een warmtepomp dan raden wij altijd aan een warmte verliesrapport te laten maken of een afspraak met ons in te plannen.

Hybride Warmtepomp laten installeren?

Gasbesparing tot wel 80%

Doordat een hybride warmtepomp te koppelen is met elke cv-ketel realiseren we direct een gasbesparing tot wel 80% op de woonverwarming. Niet slecht met die stijgende gasprijzen. Dit heeft dus direct impact op jouw gasrekening. Benieuwd hoeveel jij kunt besparen? Vraag dan bij ons een berekening aan om het rendement van jouw woning te weten te komen.

All-Electric Warmtepomp laten installeren?

Helemaal van het gas af!

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het bestaat echt. Helemaal van  het gas af, dat scheelt in de kosten.
Met een All-Electric warmtepompinstallatie vervang je je bestaande gasketel voor een warmtepomp die zowel jouw verwarming voorziet maar ook je tapwater. Ideaal voor huizen die voldoende isolatie hebben, en de meer vraag aan stroom kwijt kunnen.

Voordelen van de Domusa Hybride warmtepomp

  • Hoge temperatuur tot 75 graden mogelijk
  • Installatie binnen 6 weken na akkoord
  • Directe kostenbesparing
  • Eenvoudig te installeren en te onderhouden
  • Te koppelingen met elke bestaande cv-ketel
  • Classificatie A+++
  • R290 (propaan) milieuvriendelijk koudemiddel

Alleen de beste oplossingen

Oneindig veel mogelijkheden dankzij onze premium partners

Referenties

Wat zeggen onze klanten?