Your Smart Home

De Smarthome installateur van Brabant

Project Senioren Smart Home

Het volgende project is tot stand gekomen nadat wij de vraag kregen of onze Smart Home toepassingen te gebruiken zijn als hulp bij senioren. Ons antwoord was, Jazeker!
Philips Hue Inbouwspots

We zijn direct in gesprek gegaan met de klant, hieruit kwam naar voren dat ze graag in hun huidige woning willen blijven wonen, maar dat ze wel wat aanpassingen konden gebruiken.

De Smart Home inrichting

We zijn begonnen met de Hub (het brein) van de installatie. Omdat we verschillende soorten Smart Home producten gebruiken kiezen we voor de Homey.

Daarna zijn we de producten gaan toevoegen. Een video deurbel van Eufy zorgt ervoor dat de klant kan zien wie er aan de deur staat en kan hier ook direct mee praten, wel zo veilig!

Altijd het huis op temperatuur met een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat zorgt ervoor dat de klant gemakkelijk de temperatuur in huis aan kan passen zonder naar de plek te hoeven gaan waar de thermostaat hangt. Op koude winterdagen kan deze dus voor dat hij uit bed komt de temperatuur al 2 graadjes warmer zetten, zodat de badkamer en de benedenverdieping behaaglijk zijn als hij daar aan komt.

Nest Thermostaat

De verlichting bedienen met de mobiele telefoon

Slimme verlichting van Philips Hue zorgt ervoor dat de klant met behulp van zijn mobiel alle lampen aan en uit kan zetten, ook die lastige schemerlamp met de schakelaar achter de bank. Als de klant in bed ligt kan hij met een druk op de knop alles uitschakelen. Hij hoeft dus ook niet in het donker naar boven zijn weg te zoeken.

Philips Hue Inbouwspots

Noodknoppen voor extra veiligheid

Verder hebben we op verschillende tactische plaatsen in het huis noodknoppen geplaatst. Denk hierbij aan het nachtkastje, de badkamer, keuken en bijzettafel in de kamer. Door op deze knop te drukken krijgt een familielid direct een melding op zijn of haar mobiel. Hierin staat dat er een noodgeval is en dat je moet bellen naar de desbetreffende persoon. Pakt deze niet op dan weet de gealarmeerde dat er iets aan de hand is en kan actie ondernemen. Super veilig en snel!

Dit alles installeren wij en wij geven duidelijk instructies voor het gebruik. Zodat de klant met een gerust hart kan genieten van zijn Smart Home.

Oh nog een puntje, dit alles werkt ZONDER een duur maandelijks abonnement!

Wel zo fijn.

Leuk als je onze projecten wilt delen