Your Smart Home

De Smarthome installateur van Brabant

Homey Project in Geldrop

Voor een klant in Geldrop zijn we een mooi project begonnen, welke als doel had om de woning te automatiseren. Hiervoor hebben we een plan geschreven om alle dagelijkse routines te ondersteunen. De totaaloplossing bied in dit project de volgende aspecten: Klimaatbeheersing, beveiliging, verlichting, entertainment en brandpreventie.
Homey Project Geldrop
Om al deze aspecten feilloos met elkaar te laten samenwerken hebben we gebruikt gemaakt van de Homey Pro in combinatie met de ‘’advanced flow’’

De Smart Home inrichting

Bij klimaatbeheersing hebben we gekozen voor 4 airco’s verdeeld over het huis, in combinatie met raam/deur sensoren, waardoor er nooit onnodig energie wordt verbruikt door een openstaand raam. Door de slimme thermometers in elke ruimte, wordt het gebruik van airco of verwarming optimaal ingezet, voor een forse energie besparing.

Slimme temperatuurregeling

Beveiliging met slimme deurbel en sensoren

Voor de beveiliging hebben we gekozen voor een videodeurbel in combinatie met deur sensoren rondom het huis. Hiermee creëer je de mogelijkheid om direct gealarmeerd te worden wanneer je afwezig bent. 

Ook kun je direct een kijkje nemen wanneer je getriggerd wordt, of even wilt kijken hoe de honden het doen. Met de ‘’Geofencing’’ optie in de Homey Pro ben je altijd verzekerd van een beveiligd huis wanneer je weg bent.

Slimme Sensoren

Sfeervolle verlichting met Philips Hue

Met de Philips Hue verlichting hebben we in elke ruimte een sfeer kunnen creëren welke zowel huiselijk als praktisch toepasbaar is. Ook automatische routines voor zonsondergang/zonsopgang zijn gemakkelijk te realiseren. 

Door de bewegingssensoren in huis zijn de wandschakelaars bijna overbodig geworden. Door het gebruik van slimme ledstrips, hebben we mooie accenten kunnen uitlichten waardoor er voor elke sfeer een geschikte toepassing is.

Entertainment mag niet ontbreken

Op het gebied van entertainment hebben we gekozen om de Homey Pro te koppelen aan Sonos multiroom speakers, en Samsung tv’s. Hiermee heb je in elke gewenste situatie perfect geluid, voor film of muziek. En is zelfs te koppelen met je Spotify account.

Verplichte brandpreventie met slimme rookmelders

Een stukje verplichte brandpreventie hebben we hierin ook meegenomen. Door slimme rookmelders te monteren in elke ruimte van de woning, ontvangt de gebruiker direct een melding bij een alarm. Door de slimme integratie met verlichting wordt het hele huis verlicht, waardoor een vluchtroute snel en makkelijk te vinden is. Ook bij afwezigheid krijgt men direct een push notificatie met informatie over het alarm, denk hierbij aan locatie en type alarm.

Slimme rookmelder

Leuk als je onze projecten wilt delen