All-Electric warmtepomp

All-Electric warmtepomp laten installeren?

Je overweegt een warmtepomp te laten installeren maar waar moet je beginnen? Nou dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij van Your Smart Home zijn de warmtepomp specialisten van Brabant. Voor een All-Electric Warmtepomp zijn de juiste voorbereidingen essentieel. Je hebt immers geen CV ketel meer als back-up.

Kom in contact en we begeleiden je van A tot Z.

Volledig elektrische warmtepomp

De installatie van een All-Electric warmtepomp

Een volledig elektrische warmtepomp (ook wel all-electric genoemd) werkt op stroom. Hij haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt daar een bruikbare temperatuur van.  Hij is geschikt als jouw huis redelijk tot goed geïsoleerd is. Je combineert hem met vloer- of wandverwarming of radiatoren. Nu zijn er zelfs hoge temperatuur warmtepompen(+-70 graden). Hierdoor kun je gebruik maken van je bestaande afgiftesysteem.

Is je huis nu nog niet of matig geïsoleerd? Ga dan voor een hybride warmtepomp. Een hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel. De warmtepomp zorgt voor een groot deel van de warmte in huis. De cv-ketel springt bij als de vraag even te groot is.

We hebben ons warmtepomp portfolio zeer kritisch samengesteld. Hiermee garanderen we hoge kwaliteit met altijd 2 tot 10 jaar garantie. Onze warmtepompen werken ook als het buiten vriest, zelfs bij -25 graden!

Want zeg nou eerlijk, wat heb je aan een warmtepomp als deze stopt met werken bij +4 graden? Dan heb je hem juist het hardste nodig vinden wij.

Wist je dat je ook kan koelen met je warmtepomp?

Waar moet je op letten bij het installeren van een All-Electric warmtepomp?


Lang nagedacht en je hebt de beslissing genomen. Je wilt een warmtepomp laten installeren. Maar nu, waar moet je allemaal aan denken?

Monoblock warmtepomp

Wij werken met monoblock warmtepompen, dit houd in dat de warmtepomp zijn gehele koelproces in één behuizing heeft. De lucht stroomt door de warmtepomp waar warmte uit gewonnen wordt. Deze warmte word overgebracht op het water van je verwarming en/of tapwater.
Het is een efficiënt systeem, die erg onderhoudsvriendelijk is.

Hoge temperatuur (HT) warmtepomp

Een van de nieuwste ontwikkelingen om duurzaam te verwarmen is een hoge temperatuur (HT) warmtepomp. Zoals de naam al aangeeft, kan dit type warmtepompen tot hogere temperaturen verwarmen dan andere typen. Een volledig elektrische HT warmtepompinstallatie kan uw cv water tot maar liefst 70°C duurzaam verwarmen. Daardoor kunt u dit type warmtepompinstallatie vaak ook aansluiten op bestaande radiatoren. Dat maakt deze oplossing tevens uitermate geschikt om oudere woningen te verduurzamen.

Koelen met je warmtepomp

De meeste warmtepompen kunnen uw huis ook koelen. Dit verhoogt het wooncomfort aanzienlijk in de zomer.
Hiervoor heb je wel vloerverwarming nodig, want koelen over de radiatoren is nagenoeg onmogelijk.
De koeling van vloerverwarming kan je moeilijk vergelijken met die van airco. Airco blaast koude lucht in de kamer en dat kan voor onaangename tocht in de nek zorgen. Met koeling via vloerverwarming koel je op een natuurlijke manier af. Hoe werkt het? Een mens heeft twee comfortzones: het hoofd/nek en de voeten/enkels. Daar voel je als eerste de warmte of koelte en via deze lichaamsdelen wordt dat gevoel doorgegeven aan de rest van het lichaam. Het is daarom dat vloerverwarming zo geschikt is om een woning af te koelen. De koude bereikt onmiddellijk de voeten en de enkels en zorgt voor een gevoelstemperatuur die doorgaans enkele graden lager ligt dan de werkelijke kamertemperatuur.

All-Electric warmtepomp installatie

Hoe verloopt de installatie van een All-Electric warmtepomp?

Voordat er gestart wordt met de installatie van een warmtepomp doen we altijd een inventarisatie op locatie. Hoe is de bestaande situatie en wat is wenselijk. Zo wordt er niets over het hoofd gezien. Het is bijvoorbeeld (bijna) altijd nodig om een extra groep aan te leggen vanuit de meterkast. Bij zware warmtepompen kan het zelfs zijn dat er 400volt (krachtstroom) vereist is.

Ook heb je met een all-electric warmtepomp in bijna alle gevallen te maken met een boilervat voor de opslag van warm water. Deze vaten variëren van 150 tot 500 liter, en nemen daarmee toch wat ruimte in.

Na het plaatsen en het koppelen van alle leidingen, volgt het inregelen van de all-electric warmtepomp. Als dat gedaan is kan het besparen gaan beginnen!

All-Electric warmtepomp en de kosten

Wat kost de installatie?

Het verduurzamen van de woning wordt steeds populairder. Dit is een eenmalige investering. Gelukkig denkt de overheid met u mee. Hiervoor is de ISDE subsidie in het leven geroepen om mensen tegemoet te komen bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een lucht water warmtepomp. Bij Your Smart Home kijken we graag met u mee en leggen we u uit hoe u deze ISDE subsidie kan aanvragen en welk bedrag u krijgt. Dit is namelijk per lucht water warmtepomp verschillend. Bij een lucht water warmtepomp  word er gekeken naar het vermogen bij -10 en aan de hand daarvan wordt de subsidie bepaald. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • U bent eigenaar van de koopwoning en het is uw hoofdverblijf.
 • De warmtepomp is een nieuw gekocht en niet tweedehands
 • De warmtepomp is geïnstalleerd voordat u de aanvraag indient.
 • U kunt tot maximaal 12 maanden na de installatie van uw warmtepomp subsidie aanvragen.
 • U bent in het bezit van een factuur en betaalbewijs van de aanschaf en installatie van de warmtepomp.
 • Wilt u naast de warmtepomp ook nog een of meer isolerende maatregelen laten uitvoeren? Dan kun u alle maatregelen in 1 aanvraag indienen.
 • De installatie is gedaan door een bouwinstallatiebedrijf. De installatie mag u niet zelf doen.

De prijs van een installatie hangt van veel factoren af. Het is heel lastig zonder een inventarisatie hier een eenduidig antwoord op te geven. Door eerst te kijken naar de gewenste situatie en de plaatsingsmogelijkheden, geven wij een offerte op maat. 

 

Acond dé krachtpatser onder de warmtepompen

Waarom moet u kiezen voor een Acond warmtepomp?

Vanwege het energielabel kan gesteld worden dat de ACOND een technisch zeer geavanceerde warmtepomp is. De aanduiding van ‘A+++ bij 55°C’ is van groot belang voor een woning die verwarmd door middel van radiatoren. Met dit energielabel wordt aangeduid dat de ACOND warmtepomp uitstekend verwarmd, zelfs wanneer het verbruik het hoogst is bij lage buitentemperaturen.

De ACOND warmtepomp heeft een ontzettend stille werking. Waar de gemiddelde lucht water warmtepomp een geluidsniveau heeft van 58 dB, ligt deze bij de ACOND warmtepomp aanzienlijk lager. Een gemiddelde lucht water warmtepomp produceert dan ook net zo veel lawaai al acht ACOND warmtepompen bij elkaar. Daarom kunnen wij zeggen dat de ACOND warmtepomp 8 keer stiller is dan andere warmtepompen. Een aantal dB maakt een wereld van verschil.

  •  

Voordelen van de Acond warmtepomp

 • Propaan warmtepomp – ecologisch en verwarmt tot hoge temperaturen
 • De aller beste kwaliteit
 • Zeer stille buitenunit – de stilste op de markt
 • Levenslange ondersteuning via het internet
 • Hoge SCOP – maximaal besparen op energiekosten
 • A+++ warmtepomp, ook bij 55 graden aanvoer temperatuur

Alleen de beste oplossingen

Oneindig veel mogelijkheden dankzij onze premium partners

Referenties

Wat zeggen onze klanten?